Η αποστολή των Ελλήνων αστυνομικών να περιφρουρήσουν τα σύνορα δεν είναι εύκολη, καθώς εκατοντάδες και εξαιρετικά δύσβατα είναι τα περάσματα του ποταμού που πρέπει να ερευνηθούν

Στρατός και Αστυνομία έδωσαν τα σημάδια γραφής τους στον Έβρο διασφαλίζοντας το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής.

Το MEGA και ο Λεωνίδας Καπερναράκος βρέθηκαν στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα και μεταφέρουν όλες τις εξελίξεις.

Εδώ και δύο μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της αστυνομίας με τους 400 αστυνομικούς που βρίσκονται στη συνοριογραμμή, ενώ υπάρχει συνεργασία με το στρατό για κοινές περιπολίες.

Μάλιστα, αναμένεται να γίνει μια περιπολία από τους συνοριοφύλακες, οι οποίοι έφτασαν χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στο επιχειρησιακό σχέδιο.

Να σημειωθεί ότι λόγω του κορωνοϊού, καθυστέρησε η εκπαίδευση άλλων 400 συνοριοφυλάκων, οι οποίοι με το πέρας της εκπαίδευσης θα ενταχθούν με τη σειρά τους στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην περιοχή, πέραν της αναγκαίας και αποφασιστικής φύλαξης των συνόρων.

Επικρατεί το αίσθημα της σιγουριάς και της ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής αλλά και ο προβληματισμός για τυχόν επανάληψη των εικόνων των προηγούμενων μηνών με τις συνεχείς προσπάθειες των προσφύγων και μεταναστών να περάσουν στην ελληνική επικράτεια.