Η γύρω περιοχή έχει γεμίσει με οχήματα των διακινητών, κυρίως με ξένες πινακίδες, που τα εγκαταλείπουν αφού μεταφέρουν εντός της ελληνικής επικράτειας μετανάστες και πρόσφυγες

«Επικίνδυνη» πλέον για τη σωματική τους ακεραιότητα χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι του ορεινού όγκου Δερείου στον Έβρο, την κατάσταση που επικρατεί με τους εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που «κατασκηνώνουν» στην περιοχή περιμένοντας τους διακινητές για να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας.

Η γύρω περιοχή έχει γεμίσει με οχήματα των διακινητών, κυρίως με ξένες πινακίδες, που τα εγκαταλείπουν αφού μεταφέρουν εντός της ελληνικής επικράτειας μετανάστες και πρόσφυγες. Οι τελευταίοι συνεχίζουν το ταξίδι τους με άλλα οχήματα που έρχονται και τους παραλαμβάνουν.

Το μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων είναι πως τα αυτοκίνητα των διακινητών κινούνται με απίστευτες ταχύτητες στους κακοτράχαλους δρόμους των χωριών Μεγάλο και Μικρό Δέρειο, Μαυροκκλήσι, ακόμα και στα βόρεια της Αισύμης.
Αν και υπάρχει αστυνομική παρουσία στον ορεινό όγκο του Δερείου οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως δεν επαρκεί το ένα μόλις περιπολικό που βρίσκεται καθημερινά εκεί.