ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

Να δοθεί στις γυναίκες της Νέας Βύσσας το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2020, πρότεινε ο Σ.Κυμπουρόπουλος


Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ως μέλος της Επιτροπής της Επιτροπής αξιολόγησης για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2020 πρότεινε εχθές την πρωτοβουλία πολιτών των γυναικών της Νέας Βύσσας Έβρου.

Οι γυναίκες της Νέας Βύσσας μαζί με άλλους συμπολίτες τους, κατασκεύασαν 11.000 υφασμάτινες μάσκες κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid 19, τις οποίες διέθεσαν στις ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Νοσοκομεια και Κέντρα Υγείας.

Με την πρόταση του αυτή ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος θέλει να τιμήσει όλους τους πολίτες που στην διάρκεια της κρίσης έθεσαν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και απέδειξαν πως καθένας με ψυχή και θέληση μπορεί να προσφέρει.

Ο κ.Κυμπουρόπουλος, ως μέλος της επιτροπής αξιολόγησης για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2020 στην Ελλάδα, πρότεινε μια ξεχωριστή ομάδα πολιτών για την πρωτοβουλία τους «Μάσκες από τα προικιά των γιαγιάδων στον Έβρο».

Οι γυναίκες της Νέας Βύσσας, Έβρου μαζί και με άλλους συμπολίτες τους έραψαν ή βοήθησαν να ραφτούν και να μοιραστούν 11.000 χειροποίητες μάσκες πολλαπλών χρήσεων για ατομική προστασία από ύφασμα χασέ. Το πιο συγκινητικό είναι πως τα υλικά που οι ακρίτισσες φτιάχνουν τις μάσκες προέρχονται από τα προικιά τους που είχαν για χρόνια στα σεντούκια τους από τις προγιαγιάδες τους.

Μέχρι και σήμερα έραψαν για το νομό Έβρου 5.500 μάσκες για τη μεραρχία Διδυμότειχου, 3.000 για την αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας η οποία έχει στην ευθύνη της το τμήμα Συνοριοφυλακής, τα ΜΑΤ, τη FRONTEX , την Πυροσβεστική, τα τελωνεία, το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Φυλακίου στον Έβρο. Επίσης έδωσαν μάσκες στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στα Κέντρα υγείας της περιοχής, στο ΙΚΑ, στην Εφορία, στο κέντρο Ψυχικής υγείας, στο ΕΚΑΒ, στους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, στο σωφρονιστικό ίδρυμα Νιγρίτας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, στο Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια στην Ορεστιάδα, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ορεστιάδας, στα Μοναστήρια και στις εκκλησίες της περιοχής, σε Γηροκομεία και σε Συλλόγους.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στον καθένα για το πείσμα και τη δύναμη των συμπολιτών μας να υλοποιήσουν ένα δύσκολο έργο εν μέσω πανδημίας:

Φανή Μπαχαρίδου

Μαρία Μπαχαρίδου

Χρυσή Μπαχαρίδου

Δήμητρα ΤζιορίδουΑτανάσοβα

Ζωή Κεσογλίδου

Χρυσή Ζαχαριάδου

Ελένη Πεντίδου

Αναστασία Καζακίδου

Μαρία Χουσίδου

Δώρα Αηδονοπούλου

Παύλος Αηδονόπουλος

Γεωργία Κιουτσικτσή

ΛιλιανιαΚαρασμανάκη

Κυριακή Τσεπκελή

Αναστασία Πετρέση

ΑναστασιαΦωτιτζίδου

Αγκου Ελένη

Κοπανου Γεωργία

Τσακουριδου Ερμιόνη

Αικατερίνη Παντσίδου

Καμίδης Θάνος


Αθανάσιος Τζιώρτας

Αικατερίνη Καραμπαγλίδου

Βάσω Πλιατσικίδου

Μάρθα Αιτζίδου

Αναστασία Βαλδουράνη

ΕυαγγελιαΖουπίδου

Εφη Μπάτη

Πιστίκη Χρυσή

Σικαλιά Ελένη

Σιναπίδου Χρυσούλα

Κωστογλούδη Χρυσούλα

Καλπάκη Χρυσούλα

Κατραντζή Χρυσούλα

Μιχαηλίδου Σοφία

Κόλιογλου Σοφία

Αποστολίδου Σμαρώ

Εμμανουηλίδου Βασιλική

Κυρμπέση Βασιλική

Κιουτσίκη Θεοδώρα

Πιναλίδου Φωτεινή

Λεύκελη Ελένη

Λεύκελη Μαρία

Πάλλα Βασιλική

Χατζηεωργακίδου Μηλιά

Ασμανίδου Χρυσή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου