O 18χρονος Αφγανός συμμετείχε στην σφαγή ενός 21χρονου ομοεθνούς του, το βράδυ της Κυριακής

Μέσα στον χώρο παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου κρυβόταν ο 18χρονος Αφγανός που συμμετείχε στη σφαγή ενός 21χρονου ομοεθνούς του, το βράδυ της Κυριακής. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μυτιλήνης, τον συνέλαβαν και αναζητούν τον τρίτο δράστη της δολοφονίας, που μέχρι στιγμής είναι αγνώστων στοιχείων.

Ο 18χρονος αλλοδαπός είχε ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή του μαζί με άλλους δυο Αφγανούς στην επίθεση εναντίον του 21χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός αφού δέχθηκε μαχαιριές σε όλο του το σώμα. Οι δράστες το έβαλαν στα πόδια και κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ασφαλείας και του τοπικού τμήματος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στη Μυτιλήνη ένας 19χρονος.


Οι δυο νεαροί που διαβιούν στο ΚΥΤ της Μόριας έχουν οδηγηθεί στην Εισαγγελία Μυτιλήνης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία με πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα από κοινού, η οποία περιλαμβάνει και τον αναζητούμενο ομοεθνή τους. Ωστόσο, το κίνητρο του φονικού παραμένει αδιευκρίνιστο.