Στη δημιουργία εντυπώσεων κατέφυγαν για ακόμα μια φορά οι σεναριολάγνοι μιας νέας, μόνιμης, δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, εμπλέκοντας τον προσωρινό χώρο καραντίνας που έχει δημιουργηθεί στα Μεγάλα Θέρμα, βόρεια του νησιού, σε αποκαλυπτικά «ρεπορτάζ» που αποδεικνύουν ότι κάτι μας κρύβει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επί της ουσίας, άνθρακες ο θησαυρός. Κι αυτό γιατί το έγγραφο που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά στον συγκεκριμένο χώρο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από την 6μηνη παράταση, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, του προσωρινού χώρου καραντίνας που εξυπηρετεί πρόσκαιρες ανάγκες στο Δήμο Δυτικής Λέσβου για όσους πρόσφυγες και μετανάστες βγαίνουν στις βόρειες ακτές του νησιού. Οι οποίοι, για λόγους ασφαλείας εξαιτίας της πανδημίας, πρέπει να παραμείνουν για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, απομονωμένοι, ώσπου να βγουν τα αποτελέσματα των ελέγχων τους για κορονοϊό, πριν οδηγηθούν στο ΚΥΤ Μόριας.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, σχολίασε με χιούμορ το «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ, επισημαίνοντας με νόημα πως «υπάρχουν ειδήσεις και ειδήσεις», κάνοντας λόγο για... «περσινά ξινά σταφύλια».

Έδωσε, ωστόσο, και την πραγματική είδηση, αφού αποκάλυψε πως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες άδειασε το Stage 2 στη Σκάλα Συκαμνιάς, μετά την απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου να μην αποδεχθεί τη δωρεά των οικίσκων.


Και έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη αυτή, γιατί στον αντίποδα, στον Δήμο Μυτιλήνης, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο με λογικές και επιχειρήματα «τραβάτε με κι ας κλαίω» είπαν το «ναι» στις 360.000 ευρώ της Ύπατης, αλλά και σε δύο ακόμα οικίσκους, προφανώς εκείνους που βγήκαν από το Stage 2 της Συκαμνιάς, οι οποίοι προορίζονται να γίνουν ιατρείο στη Μυχού και χώρος γραφείων στην Κοινότητα στα Αλυφαντών.

Εν κατακλείδι, ο Ταξιάρχης Βέρρος κάνει πράξη την υπόσχεση του για οριστικό κλείσιμο της δομής, αδειάζοντας μάλιστα τον χώρο σε λιγότερο από ένα χρόνο στο δημαρχιακό θώκο της Δυτικής Λέσβου. Όσον αφορά στις προεκλογικές μεγαλοστομίες του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, για κλείσιμο του Καρά Τεπέ, έμειναν απλώς υποσχέσεις...