Συνελήφθη στις 21-7-2020 στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη, διότι όπως διαπιστώθηκε επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε έτερος συνεργός του, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στην παλαιά Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος δράστης συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο ημεδαποί, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα οχήματα, ενώ ο οδηγός – διακινητής τράπηκε πεζός σε φυγή.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο πρώτο όχημα και πλησίον αυτού, εντόπισαν οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο άγνωστος οδηγός μαζί με τον συνεργό του, που συνελήφθη, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα.

Οι επιβαίνοντες των δύο οχημάτων μεταφέρθηκαν στo Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.