Πραγματοποιήθηκε χθες 25-7-2020 ο Αγιασμός έναρξης της εκπαίδευσης των δόκιμων Συνοριακών Φυλάκων της Π.Ε. Έβρου στην Σχολή Αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου.

Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός. Τον Αγιασμό τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές της Π.Ε. Έβρου Αναστάσιος Δημοσχακης, Χρήστος Δεμερτζοπουλος και ο Σταύρος Κελετσης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Διδυμοτείχου και ο Σοφολογιότατος Μουφτής Διδυμοτείχου. 

Οι Βουλευτές απεύθυναν χαιρετισμό τονίζοντας την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών της κυβέρνησης για την στελέχωση των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης του Νομού Έβρου με νέους συνοριακούς φύλακες μετά από είκοσι χρόνια από τις τελευταίες προσλήψεις, μέσω του αξιοκρατικου ΑΣΕΠ. 

Ευχήθηκαν τους νέους Συνοριακούς Φύλακες καλή σταδιοδρομία με υγεία και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης έναντι στην κοινωνία και την Χώρα. Τονίζοντας ότι θα σταθούν δίπλα τους, επιλύοντας τυχόν ζητήματα που θα ανακύψουν Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς ,ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής και ο Στυλιανός Αμοιρίδης Γρ. Οικονομ. Δ.Σ. Ομοσπονδίας που σίγουρα αισθάνονταν μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση. Καθώς η Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. είναι η μόνη Ενωση αστυνομικών υπαλλήλων του Ν. Έβρου, που από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων έδωσαν μεγάλο αγώνα για την πρόσληψη των 400 νέων Συνοριοφυλάκων και την σημαντική πριμοδότηση της εντοπιότητας.






ΠΗΓΗ: bordernews.gr