ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020

Όταν δεν εξέδιδαν ανήλικη στην πορνεία έκλεβαν και σκάφη


Συνελήφθησαν σε Πάτρα και Σύρο από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Ασφάλειας Σύρου Ερμούπολης, ο Αλλοδαπός αρχηγός και Μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στην διάπραξη κλοπών σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών.

Σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, απατών και πλαστογραφιών.

Η σύλληψη των 2 δραστών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών των Αστυνομικών για την υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης που για 1 έτος και πλέον, διέπραττε κλοπές σκαφών, εξαρτημάτων αυτών, εξωλέμβιων μηχανών και διαρρήξεων αποθηκών με σχετικά αντικείμενα, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια οι δράστες, είτε πωλούσαν τα κλοπιμαία ως εξαρτήματα από κατάστημα διατηρεί ο ένας από αυτούς, είτε μέσω εικονικών παραστατικών εξαγωγής, που εκδίδονταν από τον ίδιο, τα εξήγαγαν στην Αλβανία, με την κατάθεση στο Τελωνείο εικονικών εγγράφων-τιμολογίων.

Όταν ελήφθησαν τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου-εξόδου πολιτών από και προς την Αλβανία λόγω της πανδημίας του COVID 19 και ο Αλλοδαπός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, δεν είχε την δυνατότητα να εισέρχεται στην Ελλάδα, για να διαπράττει κλοπές και να επιστρέφει στην Αλβανία, η δράση της οργάνωσης διεκόπη και συστάθηκε νέα από Έλληνα συνεργό του.

Στις 9 Ιουλίου είχαν συλληφθεί 8 Μέλη των εγκληματικών οργανώσεων (4 άνδρες και 4γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλάμβανε τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης, της μαστροπείας, της ζωοκλοπής, της κατοχής ναρκωτικών, της κατοχής όπλων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, είχε εξακριβωθεί πως 5 Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. εξώθησαν την ανήλικη στην πορνεία, τουλάχιστον 5 φορές, κατά τους τελευταίους 4 μήνες.

Από την έρευνα των Αστυνομικών προέκυψε ότι οι ανωτέρω εγκληματικές οργανώσεις έχουν διαπράξει σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, 21 κλοπές εξωλέμβιων μηχανών, 10 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής σκαφών, 3 διαρρήξεις σε αποθήκες με ναυτικό εξοπλισμό, 2 κλοπές τρέιλερ μεταφοράς σκαφών, 8 ζωοκλοπές αφαιρώντας συνολικά 55 αμνοερίφια και 4 κλοπές σε οχήματα ( μετασχηματιστές, καύσιμα, μπαταρίες).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου