H οξυδέρκεια ενός πολίτη, η ετοιμότητα στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και η άμεση επέμβαση δικυκλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέτρεψαν σήμερα το πρωί την αρπαγή ενός ανήλικου κοριτσιού στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Πέτρος Παπαφίλης, όλα συνέβησαν περίπου στις 10:40.

Κλιμάκιο Δημοτικών Αστυνομικών που διενεργούσε ελέγχους στην πλατεία Αριστοτέλους ενημερώθηκε από πολίτη για προσπάθεια αρπαγής ανηλίκου αλλοδαπού κοριτσιού επαίτη από ενήλικο.

Άμεσα οι δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν τον ενήλικο τον οποίο και ακολούθησαν ενημερώνοντας ταυτόχρονα την Άμεση Δράση και την Υπηρεσία τους .

Σύμφωνα με τον κ. Παπαφίλη, άμεσα τετραμελές κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, με μηχανές έσπευσε να τους συνδράμει.

Στις 10:55 επι της οδού Τσιμισκή ο ενήλικος με την μικρή είχαν ήδη εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί από ομάδα δικυκλιστών της Άμεσης Δράσης οι οποίοι λάμβαναν συνεχώς ενημέρωση από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Εν συνέχεια έγινε η προσαγωγή κ ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία.

«Η εικόνα του γονατισμένου δικυκλιστή της Ομάδας Ζ που προσπαθούσε να ηρεμήσει την μικρή με την κοπέλα της ΔΑ να της προσφέρει ένα χυμό κ νερό μου έμεινε.

Σας ευχαριστούμε Λια και Πορφυρή. Και από ολους μας και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο που εντόπισε την απόπειρα κ μας ενημέρωσε», αναφέρει ο Πέτρος Παπαφίλης.