Η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε ιδιαίτερα την αστάθεια και τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, ενώ αναφέρθηκε, ειδικότερα, στη συμβολική και πολιτική σημασία που έχει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Η συμφωνία στήριξης των οικονομιών που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η τουρκική επιθετικότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το θέμα της Αγίας Σοφίας, το μεγάλο βάρος που φέρει η Ελλάδα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, η πανδημία, καθώς και η κλιματική αλλαγή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε ιδιαίτερα την αστάθεια και τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, ενώ αναφέρθηκε, ειδικότερα, στη συμβολική και πολιτική σημασία που έχει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ η Ελλάδα προσβλέπει σε πρόοδο στα ζωτικά για τη χώρα μας θέματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάας απένειμε τα εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναγνώρισε τη συμβολή της στη διαχείριση του μεταναστευτικού, καθώς και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω της γεωγραφικής της θέσης και υποσχέθηκε ότι η γερμανική Προεδρία στην ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα.