Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι (149) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020), στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι (149) νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020), στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριου Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασιλείου Παπαγεωργίου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχάηλ Καραμαλάκη.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος Ταξίαρχο, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σταύρο – Νεκτάριο Κιούλο.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Παναγιώτα Πούλου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, ο βουλευτής Παναγιώτης Κόνσουλας, ως εκπρόσωπος της επικεφαλής του «ΚΙΝ.ΑΛ.», ο βουλευτής Γιάννης Δελής, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του «Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος», ο Μιχαήλ Χριστοδουλίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα, ως εκπρόσωπος του Γραμματέα του «ΜεΡΑ25», ο Βασίλειος Οικονόμου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο βουλευτής Aπόστολος Αβδελάς – Ζ΄ Αντιπρόεδρος Βουλής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής και η Γεωργία Βλάχου, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής.

Παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν., Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α., Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δαμουλάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ακόμα, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, καθώς και οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας και άλλοι Αξιωματικοί.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και λοιπών Φορέων, καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Αξιωματικών.