Λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία των 400 νέων Συνοριακών Φυλάκων, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου, τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, 25ης Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός τέλεσε τον αγιασμό, για την έναρξη των μαθημάτων του Κέντρου Εκπαίδευσης Συνοριακών Φυλάκων Διδυμοτείχου, παρουσία των Βουλευτών Έβρου Αναστασίου Δημοσχάκη, Χρήστου Δερμεντζόπουλου και Σταύρου Κελέτση, του Σοφολογιωτάτου Μουφτή Διδυμοτείχου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοικήσεως, του Διευθυντού της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Κωνσταντίνου Βλάχου και του προσωπικού της Σχολής.

Οι 400 νέοι συνοριοφύλακες, προερχόμενοι από την ευρύτερη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσελήφθησαν πρόσφατα για να καλύψουν τις ανάγκες φύλαξης των συνόρων.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τους νέους συνοριοφύλακες για την επιτυχία τους, τους επεσήμανε την σπουδαιότητα της αποστολής τους, υπό τας παρούσας περιστάσεις, και τους ευχήθηκε φώτιση Θεού και επιτυχία στο έργο τους.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους χριστιανούς νέους συνοριοφύλακες την Καινή Διαθήκη σε μετάφραση, που προσέφερε η Βιβλική Εταιρεία, ως πνευματικό εφόδιο στα νέα τους καθήκοντα.