Την αντίδραση των εκπρόσωπων των Συνοριοφυλάκων στον Έβρο προκάλεσε η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, η οποία χαιρετίζει την πρόσληψη των νέων Συνοριοφυλάκων. Ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Δερβεντλής Δημήτρης υπενθύμισε παλαιότερη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης, με την οποία διαφωνούσαν για αυτές τις προσλήψεις μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Ιδιαίτερη αναφορά όμως κάνει για την απαράδεκτη άρνηση της Ένωσης Αστυνομικών σε μια εθελοντική συλλογική δράση αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή όπου αρνήθηκαν την συμμετοχή της Ένωσης Συνοριακών φυλάκων!!!
Πιο συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου αναφέρει:
"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για ευχές αλλά και διάθεση να σταθούν δίπλα στους νέους Συνοριακούς φύλακες. Δεν στέγνωσε ακόμη το μελάνι από την ανακοίνωση λίγους μήνες πριν που διαφωνούσαν κάθετα με την πρόσληψη αυτών των παιδιών, ακολουθώντας πιστά την γραμμή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). 
Σήμερα έρχονται να τους συγχαρούν και να προσφέρουν "απλόχερα“ χέρι βοηθείας σε αυτά τα παιδιά. Αν λοιπόν αυτή η μετάνοια για ότι είπαν ήταν πραγματικά αληθινή και όχι υποκριτική θα ήταν ευπρόσδεκτη. Όμως,πριν λίγες μέρες οι ίδιοι κατάφεραν και ξεχώρισαν το αίμα των συναδέλφων, καθώς διοργάνωσαν, αιμοδοσία από κοινού με τις άλλες δύο ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων του νόμου Έβρου (αξιωματικών και IPA) αλλά αγνόησαν και αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την Ένωση των Συνοριοφυλάκων του Έβρου. Ακόμη και για έναν τέτοιο ιερό σκοπό εθελοντισμού και ανθρωπιάς, για το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, το αίμα έδειξαν το πόσο συντεχνιακά λειτουργούν. 

Λες και οι Συνοριοφύλακες έχουν διαφορετικό αίμα! (Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Ένωσης μας κ. Γιαλαμάς αιμοδότησε, μένοντας πιστός στις αρχές του, στις αρχές της Ενότητας και της Ομοψυχίας). Σήμερα λοιπόν ως φιλεύσπλαχνοι συνδικαλιστές καταθέτουν πως θα βρίσκονται δίπλα στους νέους Συνοριοφύλακες!!!. Θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθούν με τα του οίκου τους. Όσο για τους νέους συνάδελφους μας συνοριοφύλακες, είναι τυχεροί που υφίσταται η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν.Εβρου (το ΜΟΝΟ σωματείο που δικαιούται να τους εκπροσωπήσει ΝΟΜΙΜΑ),που έδωσε αγώνες τόσο για την πρόσληψη νέων συναδέλφων μέσω του ΑΣΕΠ με το κριτήριο της εντοπιότητας όσο και για τους αγώνες που θα δώσουμε μαζί τους για να οικοδομήσουμε καλύτερες υπηρεσιακές συνθήκες για όλο το προσωπικό. Ένα πλεονέκτημα, αυτό της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης, που δεν είχαμε εμείς ως πρωτοδιοριστοι συνοριακοί".

Υ.Γ. ''Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας''


bordernews.gr