Αρνητικοί στη νόσο του κορονοϊού Covid-19 βρέθηκαν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην καραντίνα της βόρειας Λέσβου. Αρνητικοί και όλοι οι νεοεισελθόντες

Χωρίς κορονοιό ανιχνεύτηκαν και οι 163 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στην δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα της βόρειας Λέσβου. Είδηση ιδιαίτερα σημαντική καθώς κατά διαστήματα τέσσερις από αυτούς είχαν βρεθεί θετικοί.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι αρνητικοί στον κορονοιό βρέθηκαν όλοι οι εισελθόντες στη Λέσβο πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν εκτός της καραντίνας. Και συγκεκριμένα οι 38 που βγήκαν το περασμένο Σαββάτο στα Τσόνια, οι 26 που βγήκαν την ίδια μέρα σε παραλία του Μολύβου και οι 28 πρόσφυγες και μετανάστες που βγήκαν στον Παληό τη Δευτέρα 20 Ιουλίου.

Τα παραπάνω στοιχεία επιτρέπουν στους μεν «καθαρούς», πλέον από τα Μεγάλα Θέρμα να μετακινηθούν στη Μόρια στους δε ευρισκόμενους εκτός δομής να μπουν σε αυτήν προκειμένου να μπουν σε κλειστή καραντίνα 14 ημερών και αν αποδειχθούν υγειείς να μετακινηθούν και αυτοί στη Μόρια.

Και στον Καρά Τεπέ

Ας σημειωθεί ότι αρνητικοί στον κορονοϊό ανιχνεύτηκαν και όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στη Λέσβο στα όρια του Δήμου Μυτιλήνης και μετακινήθηκαν σε καραντίνα στον Καρά Τεπέ.