“Ας είμαστε ξεκάθαροι – η μόνη χώρα που «αμφισβητεί» αυτά τα ύδατα είναι η Τουρκία. Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι μόνο η Τουρκία είναι υπεύθυνη για την ένταση γι’ αυτά”.

Καταπέλτης ο Δημοκρατικός φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη δήλωση στο OPEN και στην ιστοσελίδα μας. Ανήρτησε το παραπάνω μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter.


Ως γνωστό εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Ο γερουσιαστής ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει ότι την ευθύνη για την κατάσταση έχει η Τουρκία και μόνο αυτή… Ο κ. Μενέντεζ είναι ένας εκ των Αμερικανών νομοθετών, που επιμένει ότι η Τουρκία πρέπει να υποστεί κυρώσεις για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.