Το μήνυμα ισχύος και αποτροπής της Αθήνας, που εκπέμπει μέσω του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου"Οι κόκκινες γραμμές μας έχουν χαραχτεί. Είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που στηρίζονται στις διεθνείς συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο"

Ενώ στο Ελληνικό Πεντάγωνο, η ετοιμότητα των προκλήσεων βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο. Με ενισχυμένη παρουσία στις περιοχές που η Τουρκία έχει προαναγγείλει γεωτρήσεις. Ο στρατηγός Φλώρος επιστρέφοντας από το Τελ Αβίβ, μιλώντας σε Ισραηλινό κανάλι, υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση τις ελληνικές κόκκινες γραμμές: "Οι Ελληνικές  Ένοπλες Δυνάμεις, βρίσκονται σε ετοιμότητα και σε εγρήγορση, στο μέγιστο δυνατό επίπεδο και είναι έτοιμες και ικανές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προσδιορίζονται από το αίσθημα καθήκοντος το οποίο διέπει όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να διασφαλισθεί η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας." 

Την ίδια στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν, επιμένει στη στρατηγική του νέου Οθωμανισμού: "Με τα βήματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο δείξαμε ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα μας. Να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας αλλά και των Τουρκοκυπρίων. Δόξα τω θεώ, η Τουρκία είναι μια χώρα που μπορεί να εξουδετερώσει τις απειλές που στρέφονται εναντίον."

Ενόψει και τις Συνόδου Κορυφής, όπου θα διαμορφωθούν περαιτέρω κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εάν πραγματοποιήσει τις απειλές της, Ο Μαργαρίτης Σχοινάς χτυπά καμπανάκι στην Άγκυρα ότι δεν πρέπει να παραβλέπει την Ευρωπαϊκή αντίδραση: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να δράσει όποτε είναι απαραίτητο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ε. Ε. και των χωρών μελών με βάση το Διεθνές Δίκαιο."

Νέες ξεκάθαρες αποδοκιμασίες από την Αμερικανική διπλωματία, μέσω του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Παϊατ τυγχάνει το τουρκολιβυικό σύμφωνο: "Έχουμε πει ξεκάθαρα, δημόσια και ιδιωτικά, για την αποσταθεροποιητική φύση, κάποιων ενεργειών, στις οποίες έχει εμπλακεί η Τουρκία και ειδικότερα την προκλητική φύση του Μνημονίου, που έχει υπογράψει με την Λιβύη."


Open tv