ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

Εμπρηστικός Τσελίκ κατά Ελλάδας και Κύπρου: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο»Εκτός ελέγχου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. Νέα πυρά κατά Κυπρίων και Ελλήνων υπουργών.

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ θέλησε να απειλήσει την Ελλάδα και την Κύπρο λέγοντας: «Μην κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Σας ξεπερνάει να κάνετε πλάκα με τον τουρκικό στόλο».

«Δεν είδαμε να τηρούν το λόγο τους ούτε η Ελλάδα, ούτε η νότια Κύπρος (Κυπριακή Δημοκρατία). Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ένας Ελληνοκύπριος υπουργός βγήκε και είπε η Ε.Ε. να δημιουργήσει έναν μόνιμο στόλο απέναντι στην Τουρκία, να ξέρετε πως δεν αλλάζει την στάση της Τουρκίας αν κινηθείτε με αυτόν η τον άλλον», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Στη συνέχεια τόνισε: «Δυστυχώς οι Ελληνοκύπριοι που μιλούν, αυτοί που είναι Υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας επιλέγονται από τους πιο προβληματικούς τύπους που δεν ξέρουν να μιλούν την πολιτική γλώσσα και δεν έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν την Τουρκία».

«Εμείς κινούμαστε στα πλαίσια του δικαίου και της δικαιοσύνης. Αν όμως αναφέρεστε στη χρήση πραγματικής δύναμης θέλω να σας κάνω μια απλή προειδοποίηση. Δεν κάνεις πλάκα με τον τουρκικό στόλο. Το να κάνεις πλακά με τον τουρκικό στόλο ξεπερνάει το… μπόι σας», πρόσθεσε.

Νέες τουρκικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Ειδικότερα δύο ζεύγη αποτελούμενα από δύο μαχητικά F-16 το καθένα, προχώρησαν σε 12 παραβιάσεις και δύο παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στην περιοχή του Βορειοανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σημειώνεται ότι εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από το Αγαθονήσι μία ημέρα μετά την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου