Στους 194 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν μετά την 1η Ιουλίου στη Λέσβο. 292 παραμένουν σε καραντίνα στον Καρά Τεπέ και στα Μεγάλα Θέρμα

Μια ακόμα βάρκα με 34 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασε αργά χθες Κυριακή 19 Ιουλίου το απόγευμα, στη Σκάλα Μυστεγνών στην ανατολική Λέσβο. Το πρωί είχε φθάσει άλλη μια βάρκα στο Τάρτι οι επιβαίνοντες στην οποία τελικά ανήλθαν σε 56! Ας σημειωθεί ότι οι επιβαίνοντες στη βάρκα που βγήκε στο Τάρτι συγκεντρώθηκαν από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής, κάποιοι μάλιστα βρέθηκαν ακόμα και στη διασταύρωση του δρόμου για το Τάρτι με τον κεντρικό δρόμο Μυτιλήνης – Πλωμαρίου πολύ κοντά στο χωριό Σκόπελος!

Με τις δυο χθεσινές ανήλθαν σε έξη οι βάρκες που έφθασαν στη Λέσβο τον Ιούλιο. Το Σαββάτο βγήκε μια βάρκα με 28 επιβαίνοντες πολύ κοντά στο Μόλυβο και μια με 38 επιβαίνοντες βγήκε στα Τσόνια. Η πρώτη βάρκα για τον Ιούλιο είχε φτάσει στις 5 Ιουλίου βόρεια της Θερμής, με 27 άτομα. Και η δεύτερη με 11 είχε βγει στην περιοχή της Εφταλούς στις 13 Ιουλίου.Συνολικά από τις αρχές Ιουλίου έφθασαν στη Λέσβο 194 άτομα.

Οι αφιχθέντες και αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα οδηγηθούν εφόσον αποβιβάστηκαν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης στη δομή καραντίνας που έχει φτιαχτεί στον Καρά Τεπέ στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού covid 19.

Ας σημειωθεί ότι στην καραντίνα του Καρά Τεπέ διαμένουν 91 πρόσφυγες και μετανάσες. Ενώ άλλοι 201 διαμένουν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα. Στην πρώτη διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης. Ενώ στη δεύτερη όσοι έφθασαν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δυτικής Λέσβου.