ΕΒΡΟΣ: Η γιγαντιαία προσπάθεια για να θωρακιστεί ο 'Εβρος ευνοείται πλέον και από τις καιρικές συνθήκες και τα συνεργεία του Μηχανικού εργάζονται εντατικά. Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακατασκευή όλων των στρατιωτικών Φυλακίων.

Με χρήματα από δωρεά επιχειρηματία ανακατασκεύαστηκε από την αρχή το Φυλάκιο 2 βόρεια από τις Καστανιές, το οποίο ελέγχει μεγάλη περιοχή της συνοριογραμμής και παρέμενε εγκαταλελειμμένο λόγω παλαιότητας τα τελευταία 12 χρόνια. Το κόστος έφτασε τις 100.000 ευρώ και το φυλάκιο είναι ήδη έτοιμο να παραδοθεί στο Στρατό Ξηράς προκειμένου να επανδρωθεί.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται επίσης η ανακατασκευή και των υπόλοιπών Φυλακίων από το ΕΦ1 στις Καστανιές έως και το ΕΦ7 με συνολικό κόστος 980.000 ευρώ.

Στην περιοχή του Βορείου 'Εβρου έχουν ολοκληρωθεί όλα τα οχυρωματικά έργα. Στο Νότιο τμήμα του νομού στην περιοχή των Φερών, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή έργων θωρακίσεως με πιο σημαντικό τον φράχτη ο οποίος θα έχει μήκος τουλάχιστον 25 χιλιόμετρα και θα καλύπτει τις περιοχές όπου υπάρχουν προγεφυρώματα δηλαδή τα σύνορα βρίσκονται σε χωράφια ή σε δασώδεις-βαλτώδεις περιοχές.

Στόχος των Αρχών είναι έως τον χειμώνα να έχει ολοκληρωθεί μεγάλο κομμάτι των έργων.