Πριν από λίγο επισκέφθηκε τη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής, ο Υπουργός Μεταναστευτικης Πολιτικής κ Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. Το μεταναστευτικό ζήτημα τυγχάνει γενικής αναγνώρισης και ολιστικής αποδοχής από την Πολίτικη Ηγεσία, ως μείζον πρόβλημα διαχείρισης, που επηρεάζει τόσο την εσωτερική έννομη τάξη, όσο και τις διεθνείς -διακρατικές σχέσεις της χώρας μας.

 Ο Κύριος Υπουργός παρακολούθησε τη διαδικασία έκδοσης των ταξιδιωτικών εγγράφων στους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και ενημερώθηκε από την διοίκηση για την επιχειρησιακή εικόνα απλούστευσης της έκδοσης των ταξιδιώτικων εγγράφων.

Το αστυνομικό προσωπικό-Συνοριακοί Φύλακες, που υπηρετούμε στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση του μεταναστευτικού Ζητήματος σε όλη την έκταση του, ως επαγγελματίες αστυνομικοί διανύουμε ήδη 18 και πλέον έτη ευδόκιμου υπηρεσιακού βίου,  διαχειριζόμενοι από το ξεκίνημα του το μεταναστευτικό πρόβλημα, με υπευθυνότητα, ζήλο και αποτελεσματικότητα, έχουμε καταστεί υπεύθυνοι, αλλά και έμπλεοι εμπειρίας ώστε να είμαστε με ασφάλεια λόγου σε θέση να αναφέρουμε να μεταφέρουμε και να θέτουμε ζητήματα στη Φυσική Ηγεσία και στην Πολίτικη Ηγεσία. Έτσι πάνω σε αυτό το πλαίσιο Το Σωματείο μας δια μέσω του προέδρου του εκπροσωπώντας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων ζήτησε, αντιπροσωπία του ΔΣ να δει και να ενημερώσει τον κ. Υπουργό για ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό -μέλη μας ,να αναδείξει ζητήματα και να προτείνει λύσεις , αίτημα το οποίο έκανε αμέσως αποδεκτό με μεγάλη χαρά και τον ευχαριστούμε πολύ. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο του Διευθυντού της Δ/νσης ταξιάρχου κ.ΔΑΒΑΛΟΥ Δημήτριου και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

 Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αφού προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 2002, ζήτημα στο οποίο ζητήσαμε να σταθεί αρωγός και να ενισχύσει τη θέση και το αίτημα μας μας αυτό με το κύρος και τι δυναμική του, αλλά και προβλήματα που έχουν προκύψει και αφορούν την ενίσχυση και στελέχωση των υπηρεσιών Ασύλου στα νησιά, ζήτημα το οποίο αναδείξαμε και προτείναμε να γίνεται με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, όπως αυτό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών αλλά και άλλων υπηρεσιών όπως ΤΣΦ ΚΑΙ ΤΔΛ στην επικράτειά ,υπηρεσίες που έχουν εμπειρία και λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Τον ενημερώσαμε ότι με ενέργειες του Σωματείου μας, με συνεχόμενες οχλήσεις προς την Ηγεσία του σώματος καταφέραμε την εν μέρει ενίσχυση της υπηρεσίας μας με νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων για την διαχείριση και φύλαξη των κρατουμένων στα ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. 

Οι διαδικασίες προχωρούν και η προκήρυξή αναμένεται τις αμέσως επόμενες ήμερες. Οι ανάγκες όμως των λοιπών υπηρεσιών της Δ/νσης είναι πολύ μεγάλες σε σχέση με τον τεράστιο όγκο εργασίας για την αντιμετώπιση του μεγαλουόγκου των μεταναστευτικών ροών. Ο κ. Υπουργός άκουσε προσεκτικά όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και σύμμαχος μας. Στον κ. Υπουργό δόθηκε και υπόμνημα με τις θέσεις και τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό .

Bordernews.gr