Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27 ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, παρέχονται διευκολύνσεις σε ιδιαίτερες κατηγορίες προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, γονείς με αναπηρία, τέκνα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α. ακολουθώντας διατάξεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΥΦΥ Σαββίδου Δέσποινα, αναφέρει σχετικά με την έκδοση της κανονιστικής διαταγής : «Πάγιο αίτημα της ΠΟΣΥΦΥ και θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν, υπήρξε η ανάγκη έκδοσης κανονιστικής διαταγής που να ρυθμίζει διευκολύνσεις σχετιζόμενες με το χρόνο εργασίας σε ειδικές κατηγορίες προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. 

Σήμερα, βλέπουμε πως σε αυτό το πάγιο αίτημα μας, η Φυσική Ηγεσία και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανταποκρίθηκαν και έγινε ένα πρώτο βήμα αναγνώρισης των δυσκολιών που βιώνουν αυτές οι ειδικές κατηγορίες. Με την έκδοση της υπ’ αριθμ 27/2020 από 13/7/2020 ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ καθορίζει πλαίσιο διευκολύνσεων πολυτέκνων, τριτέκνων και μονογονεϊκών οικογενειών όπως επίσης και άλλων κατηγοριών με γονείς σε χηρεία, γονείς με αναπηρία και γονείς με επιμέλεια τέκνου με αναπηρία. 

Έως τώρα αυτές οι κατηγορίες προσωπικού, αντιμετωπίζονταν αποκλειστικά ανάλογα με τις προθέσεις των προϊσταμένων τους. Ο θεσμός της οικογένειας και ιδιαίτερα κατηγορίες όπως οι αναφερόμενες, βιώνουν επιπρόσθετες δυσκολίες. Οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτή την κατεύθυνση και να αναγνωρίσουμε τις ιδιαιτερότητες που βιώνουν στην καθημερινότητα τους. 

Δυστυχώς το επάγγελμα του αστυνομικού δεν έχει σταθερά ωράρια και οι έκτακτες υπηρεσίες τείνουν να είναι περισσότερες από τις τακτικές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Για όλους μας, για κάθε συνάδελφο, πόσο δε μάλιστα για αυτούς τους συναδέλφους που εντάσσονται σε αυτές τις κατηγορίες. 

Χαιρετίζουμε ως ΠΟΣΥΦΥ αυτή την απόφαση της Ηγεσίας που έρχεται να ακολουθήσει το πλαίσιο διευκολύνσεων που υπάρχει ήδη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ευελπιστούμε πως αυτό το πρώτο βήμα αναγνώρισης των δυσκολιών αυτών των οικογενειών να επεκταθεί όπως πρέπει με ουσιαστικότερες παρεμβάσεις.»

Δείτε εδώ την Κανονιστική Διαταγή 27:














bordernews.gr