Τρία αδέλφια αλλοδαποί είναι οι δράστες μιας μίνι χασισοφυτείας που εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε αγροτοδασική περιοχή κοντά στο χωριό Κρεμμύδια.

Αρχικά, η φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή «Χελωνάκια» Κρεμμυδίων του Δήμου Πύλου-Νέστορος εντοπίσθηκε από αέρος σε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.



Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και από εδάφους και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Είχε, δε, καλλιεργηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, εμβαδού περίπου 100 τ.μ. Εκεί καλλιεργούνταν συνολικά 36 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,50 μέτρου περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκε ο αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Επίσης, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι καλλιεργητές μετέφεραν νερό στη φυτεία με βυτίο που είχαν βάλει σε τρακτέρ, ενώ αποθήκευαν νερό σε μπιτόνια και στη συνέχεια πότιζαν με σωλήνες που είχαν τοποθετήσει στην έκταση.

Οι τρεις δράστες, ηλικίας 31, 37 και 40 ετών, εντοπίσθηκαν στο σπίτι τους στην περιοχή και συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Τα τρία αδέλφια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και χθες το απόγευμα αναμενόταν να απολογηθούν στον ανακριτή. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.