Πρόστιμα 60.000 ευρώ, εκ των οποίων 25.000 στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και 35.000 στην οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα» επέβαλε ο Δήμος Μυτιλήνης για αυθαίρετες κατασκευές έξω από τον καταυλισμό της Μόριας.

Προς κλείσιμο οδηγούνται οι δομές υγείας που φτιάχτηκαν στον καταυλισμό της Μόριας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος Μυτιλήνης επέβαλε πρόστιμα ύψους 60.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές έξω από τον καταυλισμό της Μόριας. Από τα 60.000 αυτά ευρώ, τα 25.000 είναι προς το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και 35.000 στην οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα».

Πρόκειται για τις ιατρικές υποδομές που έχουν στηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού μεταξύ των φιλοξενουμένων στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης για αυθαίρετες κατασκευές, και προφανώς είναι σε γνώση και έχουν την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας της υπηρεσίας, δηλαδή της δημοτικής αρχής του Δήμου Μυτιλήνης.

Οι συγκεκριμένες δομές εγκαινιάστηκαν στις αρχές του περασμένου Μαΐου από τον ίδιο τον υπουργό μετανάστευσης και ασύλου Νότη Μηταράκη ενώ ο παρών στα εγκαίνια αυτά Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος συνόδευσε τον κ. Μηταράκη στη Μόρια ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία για τις προσπάθειες που έκανε αλλά και τον Υπουργό που όπως είπε «ζητούσε επίμονα όλον αυτόν τον καιρό να επισπευσθούν οι εργασίες για να λειτουργήσει αυτό το κέντρο».

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Mετανάστευσης και Aσύλου τις επόμενες μέρες θα ανασταλεί η λειτουργία των δομών αυτών που χαρακτηρίσθηκαν αυθαίρετες.

Το γεγονός αναμένεται να επιβαρύνει σοβαρά τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στον πληθυσμό του νησιού. Πολλές δεκάδες περιστατικά θα μεταφέρονται καθημερινά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με ότι αυτό σημαίνει.