Οι γυναίκες Μολύβου – Πέτρας – Ανάξου προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία

«Είμαστε εδώ για τα παιδιά μας και για τα σπίτια μας» είπαν οι γυναίκες που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη διασταύρωση Πέτρας – Μολύβου –Ανάξου για να διαμαρτυρηθούν για το μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις αυτού στην περιοχή.

Οι γυναίκες της περιοχής σύνταξαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ύπαρξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που όπως υποστηρίζουν θρέφουν το μεταναστευτικό στο βωμό του κέρδους. «Εκμεταλλεύτηκαν την ανθρωπιά και την ανοχή μας» ειπώθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια των ομιλιών.

Παράλληλα τονίστηκε ότι όλο αυτό το ζήτημα είχε άμεσο αντίκτυπο στις δουλειές όλων, οι οποίες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ δεν είναι λίγοι που βρίσκονται ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Στην ειρηνική αυτή διαμρτυρία είχαν πάει μάνες που βλέπουν τα παιδιά τους να ξενιτεύονται γιατί όπως λένε δεν έχουν πια μέλλον σε αυτό τον τόπο και σύζυγοι που βλέπουν τους άντρες τους να έχουν απελπιστεί βλέποντας του κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη. Κια όλα αυτά εξαιτίας της δράσης των ΜΚΟ, που «εκμεταλλεύονται αντί να βοηθάνε» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας, κατά την οποία βασικό αίτημα, όπως διατυπώθηκε είναι να απομακρυνθούν οι ΜΚΟ από το νησί και να αναλάβει το κράτος την διαχείριση του ζητήματος.