Σε επιφυλακή παραμένουν οι ένοπλες δυνάμεις στο Καστελόριζο, με το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό να πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες

Σε επιφυλακή παραμένουν οι ένοπλες δυνάμεις στο Καστελόριζο, με το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό να πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες.

Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα την κατάσταση, καθώς είναι συνηθισμένοι, όπως αναφέρουν στις τουρκικές προκλήσεις.

Αυτό που τους ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η οικονομία του νησιού τους, καθώς οι λιγοστοί τουρίστες έφυγαν μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ενώ κάποιοι άλλοι ακύρωσαν τις κρατήσεις τους.

Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση και προς τους Έλληνες επισκέπτες να τολμήσουν να τους επισκεφτούν.

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν την κατάσταση οι Έλληνες ακρίτες

Συνηθισμένοι να ζουν στο μάτι του κυκλώνα, οι κάτοικοι του Καστελόριζου αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τις τουρκικές προκλήσεις. Στην κάμερα του MEGA, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στις ένοπλες δυνάμεις και μιλούν για τις αερομαχίες που εκτυλίχτηκαν πριν δύο 24ωρα πάνω από το ακριτικό νησί.

Το Καστελόριζο απέχει 4 μίλια από την Τουρκία. Κάθε φορά που οι Τούρκοι προκαλούν, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω του.

Οι κάτοικοι όμως έχουν μάθει να αντιδρούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται ακόμα σε επιφυλακή τους κάνουν να νιώθουν ασφαλείς.

Μετά τις χαμηλές πτήσεις και τις αερομαχίες της Τρίτης, η κατάσταση είναι πιο ήρεμη στο νησί.

Ο Δημήτρης Αχλαδιώτης είναι αντιδήμαρχος του νησιού και δισέγγονος της Δέσποινας Αχλαδιώτη, γνωστή ως η Κυρά της Ρω. Επί 40 χρόνια, από το 1943 ως το θάνατό της, ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα κάθε πρωί και τη κατέβαζε με τη δύση του ήλιου.

Πολλοί τουρίστες έφυγαν μετά την αερομαχία της Τρίτης. Το 30% ακύρωσε τις κρατήσεις του, ωστόσο κάποιοι παραμένουν στο νησί και συνεχίζουν να νιώθουν ασφαλείς.

Μια κυρία από το Βερολίνο έστειλε μάλιστα επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ για να την ευχαριστήσει για την μεσολάβησή της προκειμένου η κατάσταση να αποκλιμακωθεί.

Το βλέμμα των κατοίκων στραμμένο και στην αυριανή ημέρα. Στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.