Κάτά πληροφορίες την ομάδα των ανηλίκων δραστών αποτελούναν δύο Αλβανοί και ένας Αιγύπτιος

Οργή έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση για τον βιασμό μιας 15χρονης κοπέλας από δύο ανήλικους μετανάστες σε παραλία στα βορειοανατολικά της χώρας κοντά στη Βενετία.

Οι δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, ζούσαν σε δομή για ασυνόδευτους νέους στη Λομβαρδία, σε μεγάλη απόσταση, δηλαδή, από την περιοχή όπου επιτέθηκαν στην 15χρονη.

Μαζί τους ήταν και ένας τρίτος ανήλικος μετανάστης, ο οποίος, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δεν κατηγορείται για βιασμό.

Μετά από ανθρωποκυνηγητό αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις ανήλικους με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι ο ένας εξ αυτών έχει ποινικό μητρώο.


Ηδή Ιταλοί πολιτικοί ζητούν να μπουν περιορισμοί στις μετακινήσεις ανήλικων μεταναστών. «Τι δουλειά είχαν τρεις ξένοι ανήλικοί που ζούσαν σε δομή στη Λομβαρδία να βρίσκονται στην περιοχή μας; Ποιος έπρεπε να τους έχει υπό την ευθύνη του; Και ποιος πλήρωσε για τις διακοπές τους;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά δημοτικός σύμβουλος της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η επίθεση.

Η επίθεση και ο βιασμός της 15χρονης σημειώθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου με την ιταλική Il Giorgnale να μεταφέρει την πληροφορία ότι δύο από τους τρεις ανήλικους είναι Αλβανοί και ο τρίτος Αιγύπτιος.