Το σύστημα ανάλυσης κινδύνου X-Ray κοντέινερ εντόπισε το ύποπτο υλικό και στον φυσικό έλεγχο που έγινε ο ειδικός σκύλος με το όνομα Άξελ εντόπισε τα πακέτα με την κοκαϊνη.

Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν επιτήδειοι να διοχετεύσουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών είναι πραγματικά απίστευτος και δείχνει την ευρηματικότητα των εγκληματιών. Ωστόσο, οι έλεγχοι που γίνονται αρκετές φορές εντοπίζουν τις ουσίες δίνοντας ένα ισχυρό πλήγμα στους εμπόρους του λευκού θανάτου.

Όπως ακριβώς έγινε και με την σημαντική υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών που ανέδειξαν οι έλεγχοι του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Τα άτομα του οργανισμού σε έρευνά τους διαπίστωσαν πως επιτήδειοι είχαν κρύψει 60 πακέτα κοκαΐνης συνολικού βάρους 70,5 κιλών σε κοντέινερ που μετέφερε μπανάνες.
Οι αρχές χρησιμοποιώντας το σύστημα ανάλυσης κινδύνου X-Rayκοντέινερ εντόπισε το ύποπτο υλικό και στον φυσικό έλεγχο που έγινε ο ειδικός σκύλος με το όνομα Άξελ εντόπισε τα πακέτα με την κοκαϊνη. Το φορτίο είχε έρθει από τη Νότια Αμερική με προορισμό χώρα στα δυτικά Βαλκάνια.