Επιπλέον μέτρα για ενίσχυση των συνόρων μας στον Έβρο και στα νησιά, ετοιμάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά του νέου κυματος τουρκικής προκλητικότητας όχι μόνο στο μεταναστευτικό, αυξάνοντας την ετοιμότητα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μία αύξηση στις μεταναστευτικές ροές, σε ποσοστό 20%. 

Το σχέδιο περιλαμβάνει το σφράγισμα του Έβρου. Αρχικά προσανατολίζονται στην δημιουργία δύο εδικών ομάδων τύπου ΕΚΑΜ, 30 άτομα η κάθε ομάδα οι οποίες θα προέλθουν από την επιλογή των νέων Συνοριοφυλάκων σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστειάδα. 

Την Δευτέρα μπαίνουν σε μία πρακτική εξάσκηση, οι 400 νέοι Συνοριοφύλακες που βγήκαν από τις Σχολές Διδυμοτείχουν και Κομοτηνής, 265 στην Ορεστειάδα και 135 στην Αλεξανδρούπολη. Αυτές οι ειδικές ομάδες τύπου ΕΚΑΜ θα προβαίνουν σε χειρουργικές επεμβάσεις για την εξάρθρωση κυκλωμάτων δουλεμπόρων και θα κάνουν επιπλέον χερσαίες και παραποτάμιες περιπολίες με φουσκωτά σκάφη. 

Επιπλέον δυναμώνουν και τα νησιά. Την Δευτέρα βγαίνουν οι 530 νέοι Συνοριοφύλακες οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε εφτά νησιά, 240 στην Λέσβο, 100 στην Κω, 98 στη Χίο, 40 στη Λέρο, 30 στη Σάμο, 20 στη Σύμη, 12 στο Καστελλόριζο. Αυτή η ενίσχυση δεν θα σταματήσει εδώ καθώς θα υπάρχουν και επιπλέον προσλήψεις. Λήγει αύριο ο διαγωνισμός πρόσληψης 846 νέων Συνοριοφυλάκων, 480 για πέντε προαναχωρητικά κέντρα κράτησης και 266 επιπλέον για τα νησιά.


Πηγή: bordernews.gr