Το τρίτο από τα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol από την δωρεά της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, παρέλαβε σήμερα στην διάρκεια ειδικής εκδήλωσης το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού έκανε ειδική αναφορά τόσο στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η οποία έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, όσο και στον κ. Ιωάννη Αγγελικούση για την ανιδιοτελή, όπως την χαρακτήρισε, προσφορά του, υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες εφοπλιστές, πάντοτε στα δύσκολα, πάντοτε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζε η πατρίδα έδιναν και δίνουν συλλογικά παρόν».

Οι ευεργεσίες των Ελλήνων εφοπλιστών», πρόσθεσε, «είναι πολύ σημαντικές σε όλα τα επίπεδα, στο επίπεδο της κοινωνίας, της παιδείας, της υγείας, της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας. Κανένας άλλος κλάδος της εθνικής μας οικονομίας δεν συνεισφέρει τόσα πολλά, όσο οι Έλληνες πλοιοκτήτες και εφοπλιστές. Θέλω δημοσίως και από αυτή τη θέση να τους απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ»

Εξάλλου αναφερόμενος στο έργο του Λιμενικού Σώματος ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ξέρετε ότι το Λιμενικό Σώμα, όπως τόνισε και ο Αρχηγός μας, 365 ημέρες το χρόνο, εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο φυλάει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας στον ύψιστο βαθμό. Είναι κυρίως ο υψηλός επαγγελματισμός, η τόλμη, η αποφασιστικότητα των στελεχών μας, αλλά και η ανθρώπινη ευαισθησία, που έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι μεταναστευτικές ροές, το διάστημα Απριλίου του 2020 μέχρι σήμερα με το αντίστοιχο συγκρινόμενο διάστημα του 2019, κατά 95%».

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του πληρώματος του Λιμενικού Σταθμού Μεγίστης που παρέλαβαν το σκάφος υπογράμμισε: «Να γνωρίζετε ότι υπηρετείτε σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας. Το Καστελλόριζο μπορεί να είναι η άκρη της Ελλάδος, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και τη καρδιά της Ελλάδος».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που τιμά πάντα τους ακατάλυτους δεσμούς της κοινής πορείας και αλληλοΰποστήριξης ελληνικού εφοπλισμού και του Λιμενικού Σώματος και τόνισε:



«Το σκάφος 1056 διατίθεται άμεσα στον Λιμενικό Σταθμό Μεγίστης προκειμένου να περιπολεί στις εσχατιές της Πατρίδας μας και να ενισχύσει τα ήδη αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων μας, στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου» και συνέχισε:


«Όμως, διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι όλα τα στελέχη του Σώματος σε οποιαδήποτε θέση κι αν υπηρετούν, βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, διακρίνονται από επαγγελματισμό υψηλού επιπέδου και διατηρούν αναλλοίωτο το αίσθημα ευθύνης που ανέλαβαν από την ημέρα της ορκωμοσίας τους. Είμαι υπερήφανος για όλους !»


Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς κ. Μελάς Ιωάννης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης κ. Παναγόπουλος Κωνσταντίνος και η Διευθύντρια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κα Πέππα Αικατερίνη.