ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Επέκταση αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Δένδιας: Το επεξεργαζόμαστε ήδη και για περιοχές της Συμφωνίας με την Αίγυπτο


Κυρώθηκαν επί της αρχής από τη Βουλή οι Συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο - Την Πέμπτη η ψηφοφορία για το άρθρο 1 της Συμφωνίας με την Αίγυπτο

Κυρώθηκαν από τη Βουλή επί της αρχής οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ και θαλασσίων ζωνών και εκκρεμεί πλέον η ψηφοφορία για το άρθρο 1 (καθορίζει την οριοθετηθείσα περιοχή) της Συμφωνίας με την Αίγυπτο η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη έπειτα από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά την πολύωρη συζήτηση κυριάρχησε η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόφαση της Αθήνας να φέρει σύντομα νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο Πέλαγος από τα έξι στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε παράθυρο άσκησης του δικαιώματος και σε άλλες περιοχές με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης να αποκαλύπτει ότι ήδη υπάρχει επεξεργασία για επέκταση των χωρικών υδάτων σε περιοχές της Συμφωνίας με την Αίγυπτο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου