Γερμανική ΜΚΟ συνεργάζεται με την Τουρκία για παράνομους μετανάστες

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να δικαιωθεί ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά και πρώην συγκυβερνήτης της χώρας Ματέο Σαλβίνι για τις θέσεις του για το μεταναστευτικό.

“Η Ιταλία δεν θέλει πλέον να επιτρέψει στους παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στο έδαφός της”. Αυτό δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio μετά από συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τυνησίας Kais Saied. Τους τελευταίους μήνες, η παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη αυξήθηκε και πάλι και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η πλειοψηφία αναχωρεί από την Τυνησία.

Από την έκρηξη της κρίσης ασύλου το 2015, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική προσπαθούν να περάσουν παράνομα στην Ευρώπη κάθε χρόνο.

Τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των παράνομων μεταναστών αυξήθηκε απότομα, και στο πλαίσιο αυτό μια ιταλική αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένου του Luigi Di Maio, ταξίδεψε στην Τύνιδα. Ο Ντι Μάιο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τυνησίας Κάι Σάιεντ για τη σύναψη συμφωνιών για καλύτερη διμερή συνεργασία και για τη διακοπή εισδοχής παράνομων μεταναστών. Στο παρελθόν, αυτοί οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν τις περισσότερες φορές από τη Λιβύη, αλλά τώρα επιλέγουν όλο και περισσότεροι την Τυνησία ως χώρα αναχώρησής τους. Ο Ντι Μάιο τόνισε επίσης ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια στην Τυνησία για να σταματήσει τους παράνομους μετανάστες.

Γερμανική ΜΚΟ συνεργάζεται με την Τουρκία για παράνομους μετανάστες

Η Mission Lifeline προσπάθησε να ωθήσει ένα σκάφος που μετέφερε 40 μετανάστες στα ελληνικά νερά αφού το σκάφος υπέστη μηχανικά προβλήματα κοντά στο νησί της Λέσβου, ανέφεραν οι Greek City Times. Η ΜΚΟ διαθέτει αρκετά πλοία στη Μεσόγειο, εστιάζοντας στην «διάσωση των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα», σύμφωνα με τη δήλωση της αποστολής της.