Ανακοίνωση, στον απόηχο της απόφασης της ΠΟΑΣΥ για διήμερο συνέδριο και εκλογές στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α. επισημαίνοντας ότι «πρώτα πρέπει να μπαίνει η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων μας και μετά τα συνέδρια και οι εκλογές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την 07-8-2020 συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία για τις εκλογές της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και την 08-8-2020 το θέμα εισήχθη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να αποφασίσει για την πραγματοποίηση εκλογών. Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε εκλογές την 12 & 13-9-2020 στην Αθήνα.

Εμείς έχοντας πλήρη συνείδηση της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, καταθέσαμε τις προτάσεις μας με μοναδικό γνώμονα τη προστασία της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις απαγορεύσεις και τις προθεσμίες που δίνει η Ελληνική Πολιτεία. Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν εκλογές στην Ομοσπονδία και οι διαδικασίες προβλέπονται από το καταστατικό της, όμως οι αποφάσεις μας θα πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένες με τη κατάσταση που βιώνουμε και την ισχύουσα Νομοθεσία.

Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία, αλλά και να εφαρμόσουμε τις καταστατικές διαδικασίες, προτείναμε ότι οι ημερομηνίες που θα πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές να είναι μετά τις 30-9-2020, προθεσμία που έχει δοθεί από την Πολιτεία για τις θητείες των Διοικητικών Συμβουλίων & Προεδρείων Συνδικαλιστικών Σωματείων, προκειμένου να αποφευχθούν συνωστισμοί σε Συνέδρια, για ευνόητους λόγους. Άλλωστε σύμφωνα με το συνδικαλιστικό νόμο οι αρχαιρεσίες των πρωτοβάθμιων,δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων διενεργούνται κατά την λήξη της θητείας και σε εύλογο χρονικό διάστημα και μετά την λήξη αυτής πόσο μάλιστα όταν οι συνθήκες το δικαιολογούν αλλά και το επιβάλλουν.

Αν μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής η παρούσα κατάσταση εξακολουθεί, θα έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε καινούργιες αποφάσεις, πάλι σύμφωνες με τις επιταγές της Πολιτείας. Θεωρούμε ότι με την απόφασή του για διεξαγωγή Συνεδρίου την 12/13-9-2020, το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., υποπέφτει σε έτερο ατόπημα για λόγους που αυτοί μόνο γνωρίζουν…

Εμείς θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση που έχει προκύψει με υπευθυνότητα, πέρα από τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και τα νέα δεδομένα στα οποία βρίσκεται, όχι μόνο η χώρα μας, αλλά όλος ο κόσμος. Η ανευθυνότητα και οι λανθασμένες αποφάσεις, οδήγησαν το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, τα τελευταία 5 χρόνια, σε απανωτές ήττες, πλην όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διακινδυνέψει και η υγεία των αντιπροσώπων των συναδέλφων μας Ελλήνων Αστυνομικών.