Επιτέλους η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να ενεργοποιήσει και να λειτουργήσει τα συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στην Αμυγδαλέζα. Κάτι που όλοι οι μάχιμοι αστυνομικοί ζητούσαν εδώ και πολλά χρόνια, όμως «το σύστημα» προτιμούσε να στέλνει τα υπηρεσιακά οχήματα σε ιδιωτικά συνεργεία με τεράστιο κόστος.

Δείτε επίσης: Έρχονται και άλλες προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων

Εδώ και λίγες ημέρες η Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών της ΕΛ.ΑΣ. ολοκλήρωσε την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό δύο συνεργείων, ένα για αυτοκίνητα και ένα για μοτοσυκλέτες, στελεχώνοντας τα σε πρώτη φάση με δέκα μηχανικούς οι οποίοι είναι αστυνομικοί.

Τα δύο αυτά συνεργεία είναι αποκλειστικά για τον στόλο της Άμεσης Δράσης και έχουν την δυνατότητα και της τακτικής συντήρησης των οχημάτων, αλλά και επιδιόρθωσης βλαβών που προκύπτουν από την συνεχή και σκληρή χρήση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την λειτουργία των δύο αυτών συνεργείων η Αστυνομία θα εξοικονομήσει περισσότερα από 500.000 ευρώ το χρόνο, ενώ υπάρχει σχεδιασμός δημιουργίας και άλλων συνεργείων τα οποία θα αναλάβουν την συντήρηση και τις επισκευές των οχημάτων όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Αττικής.

Η ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ασχολήθηκε προσωπικά με την υπόθεση αυτή, από την ημέρα που είχε επισκεφτεί την Αμυγδαλέζα και διαπίστωσε την τραγική κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει οι εγκαταστάσεις των συνεργείων της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών κατόρθωσε να πάρει τα «θωρακισμένα θηρία» Typhoon GSS-300, τα οποία σάπιζαν για πέντε ολόκληρα χρόνια στο Τελωνείο του Πειραιά, χωρίς κανένας -περιέργως- να τα εκμεταλλεύεται, μέσα σε λίγες ημέρες, όταν ξέσπασε η μεταναστευτική κρίση στον Έβρο.