ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Β. Γιαλαμάς: «Οι εγκληματίες διακινητές έχουν αποθρασυνθεί τελείως το τελευταίο διάστημα» (βίντεο)


Για την ολοένα και αυξανόμενη πίεση που επιφορτίζονται οι Συνοριοφύλακες του Έβρου τόσο στο ζήτημα των παράνομων διακινητών όσο και στη φύλαξη των συνόρων της χώρας έκανε λόγο ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου.

«Η καθημερινή πίεση είναι μεγάλη, και ολοένα μεγαλώνει. Σίγουρα αυτούς τους μήνες, και από παλαιότερα, έχουμε την ίδια πίεση αλλά βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα οι εγκληματίες διακινητές έχουν αποθρασυνθεί τελείως» δήλωσε εμφατικά, συνεχίζοντας: «χωρίς καν να τους καταδιώξουμε είχαμε ένα πολύ μεγάλο δυστύχημα, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές – είναι από τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε στην υπηρεσία μας αλλά αυτή είναι η δουλειά μας». 

Αναφορικά με τον κ. Γιαλαμά, οι εξαγγελίες που έχουν γίνει για τη φύλαξη των συνόρων πρέπει να υλοποιηθούν, τόσο στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το στόλο οχημάτων όσο και στην επιτήρηση θερμικών καμερών και την ενίσχυση του φράχτη. «Θα έρθουν νέοι συνάδελφοι στις υπηρεσίες μας, προσπαθούμε να τους προστατέψουμε και να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες φύλαξης της χώρας μας» επεσήμανε ο ίδιος.

«Τα βήματα αυτά πρέπει να γίνουν γρηγορότερα, δεν ξέρουμε τι καταστάσεις μπορεί να ζήσουμε – είχαμε γίνει και “κακοί οιωνοί” για τα συμβάντα που ζήσαμε το Φεβρουάριο και Μάρτιο. Η φύλαξη των συνόρων της χώρας μας πρέπει να είναι ένα από τα κυριότερα θέματα που πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση. Έχουν γίνει πάρα πολλές κινήσεις αλλά πρέπει να γίνουν γρηγορότερες» κατέληξε ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου