Στη συνέντευξη του στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το δημοσίευμα των Νew Υork Τimes ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε πρόσφυγες στην θάλασσα το διέψευσε υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης!!.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times που υπογράφουν οι Patrick Kingsley and Karam Shoumali επικρίνεται η "νέα μέθοδος" της κυβέρνησης, της ιδιαίτερα επικίνδυνης τακτικής των επαναπροωθήσεων και της εγκατάλειψης ανθρώπων στη θάλασσα.

Το δημοσίευμα περιελάμβανε στοιχεία και συνεντεύξεις. Ανέφερε μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκδιώξει κρυφά περισσότερους από 1.000 πρόσφυγες από τα σύνορα της Ευρώπης τους τελευταίους μήνες

Ο Κ. Μητσοτάκης διέψευσε το δημοσίευμα υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση του έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης!!

Ανέφερε συγκεκριμένα «Όχι, δεν συνέβη. Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά της. Έχουμε σκληρή αλλά δίκαιη συνοριακή πολιτική. Αυτού του είδους οι ισχυρισμοί συνιστούν προσβολή για το λιμενικό μας. Το ελληνικό λιμενικό έχει διασώσει κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα. Και τα νησιά μας πάντα παρείχαν καταφύγιο σ’ αυτούς που είχαν ανάγκη. Αλλά να θυμίσω ότι στις αρχές Μαρτίου η Τουρκία προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ως όπλο το μεταναστευτικό. Απείλησε την Ευρώπη, απείλησε την Ελλάδα, να στείλει δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους να περάσουν τα σύνορα μας.

Τότε είπαμε, αυτό δεν θα συμβεί, υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας. Υπήρξαν παρόμοιες αναφορές, όλες αυτές οι αναφορές είναι από την ίδια πηγή, προέρχονταν από την Τουρκία. Εγώ θα έλεγα, κάποιοι από τους ρεπόρτερ που κάνουν τέτοια ερευνητική δημοσιογραφία θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά τον έλεγχο των πηγών τους. Πάντα επαγρυπνούμε.

Είναι παράξενο που κατηγορείται η Ελλάδα, όταν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει τους τελευταίους μήνες και πώς η Τουρκία εργαλειοποίησε τους μετανάστες, απελπισμένους ανθρώπους.

Είμαστε θύματα μιας σημαντικής εκστρατείας παραπληροφόρησης. Όμως λέω και πάλι ότι αν υπάρξει οποιοδήποτε επεισόδιο, θα είμαι ο πρώτος που θα το εξετάσω. Η Ελλάδα σέβεται το κράτος δικαίου, έχουμε χορηγήσει άσυλο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που πολλοί από αυτούς θα ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στο CNN.