Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, κλοπή οχήματος και πλαστογραφία

Συνελήφθη στις 2-8-2020 το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, κλοπή οχήματος, πλαστογραφία και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Τελικά, σε αγροτική οδό πλησίον του οικισμού Λευκίμης το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενη θαμνώδη περιοχή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης, οδηγώντας το παραπάνω αυτοκίνητο, μετέβη στην περιοχή προκειμένου να παραλάβει και να προωθήσει στην ενδοχώρα μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 25-7-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστές.

Σημειώνεται ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.