Ασκήσεις από 50η και την 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία – Στη δημοσιότητα βίντεο με εντυπωσιακά πλάνα από τις ασκήσεις και τις βολές.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και όλες οι μονάδες του Έβρου λόγω της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας
. Αυξάνουν συνεχώς το επίπεδο της αποτρεπτικής τους ισχύος ακόμη και με ασκήσεις, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν από την 31η Μηχανοκίνητη και την 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίες, με έμφαση σε τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων.


Το ΓΕΣ έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο με εντυπωσιακά πλάνα από τις ασκήσεις και τις βολές.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΑΕΤΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΕΚΤΟΡΑΣ-20», παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), Αντιστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη. Στην άσκηση, στην οποία εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων, συμμετείχε προσωπικό και μέσα της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ»).



Αντίστοιχα, την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, διεξήχθη στο Πεδίο Ασκήσεων – Βολών «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Έβρου, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΣΒΙΖΗΣ-20», παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), Αντιστράτηγου Άγγελου Ιλαρίδη.

Και σ’ αυτή την άσκηση εξετάστηκαν διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων, συμμετείχε προσωπικό και μέσα της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»).