Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό όλοι οι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα του αποτελούν υγειονομική απειλή εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν και οι υποστηρικτές της μετανάστευσης μπορεί να διαφανούν, όλοι οι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ουγγαρία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού αποτελούν πιθανή απειλή για την υγεία και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται» δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth την Παρασκευή, ο Όρμπαν που είναι γνωστός για τη σκληρή στάση του στο μεταναστευτικό, υποστήριξε ότι οι παράνομοι μετανάστες αποτελούν «βιολογική και υγιεινομική απειλή» για την Ουγγαρία.

Σχολιάζοντας ότι κάποιοι εξ αυτών μπορεί να είναι φορείς του κορονοϊού χωρίς να το γνωρίζουν.

Ο Όρμπαν απάντησε σε σχετική ερώτηση μετά από το σχόλιο που έκανε την Πέμπτη η επικεφαλής των υγειονομικών Αρχών της Ουγγαρίας, Σεσίλια Μίλερ, πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στα ουγγροσερβικά σύνορα το 2015, προέρχονταν από χώρες με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων κορονοϊού και έτσι συνιστούν «ακραίο κίνδυνο» για τη δημόσια υγεία της χώρας.