Σε φαγητό – και συγκεκριμένα μερίδα πουρέ – που μοιράστηκε σε συνοριοφύλακες στην σχολή αστυφυλάκων στην Κομοτηνή εντοπίστηκαν μυρμήγκια.

Την άμεση αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και του προέδρου της, κυρίου Παναγιώτη Χαρέλα προκάλεσε το ρεπορτάζ του Newpost, με τις καταγγελίες σχετικά με τα ακατάλληλα τρόφιμα που δόθηκαν σε δόκιμους συνοριακούς φύλακες στην σχολή αστυφυλάκων στην Κομοτηνή.

Αναλυτικά η δήλωση του κυρίου Χαρέλα:

«Σχετικά με το δημοσίευμα του newpost.gr και τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων μας δοκίμων συνοριακών φυλάκων στη Σχολή της Κομοτηνής για το φαγητό από συγκεκριμένο catering που έχει αναλάβει την σίτιση τους, η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε άμεσα και επικοινωνήσαμε με την Διοίκηση της Σχολής ενώ παράλληλα αντιπροσωπεία μας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας την επόμενη ημέρα στην Ξάνθη.

Οφείλω να επισημάνω πως τόσο η Διοίκηση της Σχολής όσο και η Αστυνομική Ακαδημία - όπως μας ενημέρωσαν - κάλεσαν τον ΕΦΕΤ ως όφειλαν, να πάρει δείγματα από τα γεύματα της Σχολής αλλά και να ελέγξει τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας. Από ότι πληροφορηθήκαμε ο έλεγχος αυτός επαναλήφθηκε αιφνιδιαστικά και για δεύτερη ημέρα.

Από την πλευρά μας η επίσκεψη μας ως ΠΟΣΥΦΥ στην εταιρεία catering, είχε ως σκοπό την γνωστοποίηση των προβλημάτων από τους συναδέλφους μας προς τους αρμοδίους αλλά και την δική μας αυτοψία με την συναίνεση βεβαίως της εταιρίας.

Ως συνδικαλιστικός φορέας είμαστε υποχρεωμένοι πριν προβούμε σε κάθε ενεργή καταγγελία να ζητήσουμε από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς τον έλεγχο εγκαταστάσεων και συνθηκών παρασκευής και συσκευασίας των γευμάτων. Αυτό ήδη το έπραξε η Διοίκηση της Σχολής και η Αστυνομική Ακαδημία καλώντας τον ΕΦΕΤ για έλεγχο και δειγματοληψία, αναμένοντας βεβαίως τα αποτελέσματά τους.

Από την δική μας πλευρά και με την συναίνεση των αρμοδίων της εταιρίας, ξεναγηθήκαμε στους χώρους παραγωγής και συσκευασίας γευμάτων όπου οπτικά δεν διαπιστώσαμε ελλιπή μέτρα υγιεινής και καθαριότητας. Επειδή όμως είμαστε αναρμόδιοι για τέτοιες διαπιστώσεις, οφείλουμε να αναμείνουμε τα αποτελέσματα από τα δείγματα που ελήφθησαν από τις επίσημες υγειονομικές υπηρεσίες και κατόπιν θα πράξουμε αναλόγως».


Ο πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ

Χαρέλας Παναγιώτης»