Φόβοι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο του Ερντογάν

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον Έβρο και όχι μόνο, μετά το πρόσφατο περιστατικό με τα θετικά κρούσματα κορονοϊού τους 8 λαθρομετανάστες, μετά το τροχαίο δυστύχημα στην Δαδιά, που κόστισε την ζωή στον έναν από αυτούς.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο τις αρμόδιες αστυνομικές και υγειονομικές αρχές, αφού το συγκεκριμένο περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 10 γιατροί και άλλοι τόσοι και περισσότεροι από το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά και τους απλούς πολίτες. Οι αστυνομικοί είχαν εξάλλου προειδοποιήσει και διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα και ζήτησαν με τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους τη λήψη μέτρων προστασία τους, αφού είναι εκτεθειμένοι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων σύλληψης των λαθρομεταναστών. Ο κίνδυνος μετάδοσης είναι εξίσου μεγάλος και στους υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς και το υπόλοιπο προσωπικό των δύο Νοσοκομείων του νομού μας, που έρχονται σε επαφή με παρόμοια περιστατικά, όπως αυτό που έγινε πρόσφατα στο Διδυμότειχο.

Όμως και γενικότερα ο προβληματισμός που επικρατεί είναι έντονος και όπως φαίνεται, πολλοί φοβούνται ότι μόνο τυχαίο Δεν είναι το γεγονός ότι και οι 8 αλλοδαποί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και τραυματίστηκαν, με τον ένα μάλιστα θανάσιμα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ ήταν αρνητικοί οι δυο διακινητές. Υπάρχει λοιπόν ο φόβος, ότι αυτό αποτελεί τακτική των Τούρκων και η επιλογή του ίδιου του Προέδρου τους Ταγίπ Ερντογάν. Να στέλνει δηλαδή λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι είναι εξακριβωμένα θετικοί στον κορωνοϊό, προκειμένου να δημιουργήσει επιπρόσθετο πρόβλημα στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό και έχει σημάνει συναγερμός τόσο τις αστυνομικές όσο και τις υγειονομικές αρχές του Έβρου, αφού σε περίπτωση που το φαινόμενο αυτό επαναληφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, θα επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο πολύ άσχημο σενάριο.