ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020

Αντίθετη στην εγκατάσταση προσφύγων είναι η δημοτική αρχή Δροπολης και Πωγωνίου


Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη εγκατάσταση μεταναστών στον Δήμο Δρόπολης εξέφρασε μέσω σχετικού δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος κ.Δημήτρης Τόλης .

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρεται:

Δήμαρχος,κ. Δημήτρης Τόλης, και Δημοτική Αρχή του Δήμου Δρόπολης και Πωγωνίου παρακολουθούν εδώ και πολλούς μήνες , με προσοχή και με αίσθημα ευθύνης, τις εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της πιθανής εγκατάστασης στο χώρο μας στρατοπέδου για τους πρόσφυγες .
Όπως είχαμε ενημερώσει και τις προάλλες τους κατοίκους του Δήμου μας , στο Δημαρχείο Δρόπολης και Πωγωνίου ουδέποτε έχει φτάσει έγγραφο από τις κρατικές αρχές για εγκαταστάσεις παρόμοιου στρατοπέδου. Μάλιστα, ο Δήμαρχος, έχει πάρει εγγυήσεις από υψηλούς αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης , πως ο Δήμος μας δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Δήμων για εγκαταστάσεις προσφύγων.
Ο Δήμος Δρόπολης και Πωγωνίου εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για ψευδή δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία αποσκοπούν να προκαλέσουν πανικό και ανασφάλεια στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Άλλωστε, το ίδιο δεν έπραξαν και τις προάλλες που έγραφαν για στρατόπεδα μετανάστων στην Πεπελη, στο Βοδινο, στην Κάτω Επισκοπή κ.λ.π.;! Τώρα έχει σειρά ο Αϊ Νικόλας...;! Κανένας δεν έχει δικαίωμα να υπηρετεί τα προσωπικά κι άλλα ιδιοτελή συμφέροντα εις βάρος των συμφερόντων του τόπου και να παίζει με τη νοημοσύνη του κάθε Δροπολίτη και του κάθε Πωγωνίσσιου...
Μολαταύτα, ο κ. Δημήτρης Τόλης , έχει συμβόλαιο με το Λαό της περιοχής, τον οποίο διαβεβαιώνει για μια φορά ακόμη πως μαζί με τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, ουδέποτε θα επιτρέψουν εγκαταστάσεις και στρατόπεδο μεταναστών στο χώρο μας."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου