Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα κρατούμενος βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να τίθενται σε καραντίνα αστυνομικοί. Αυτή τη φορά θετικός στον ιό είναι κρατούμενος του Αστυνομικού Τμήματος της Ομόνοιας, ο οποίος είχε συλληφθεί για διοικητική απέλαση.

Μετά το θετικό τεστ σήμανε συναγερμός και τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών έξι αστυνομικοί, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο αλβανικής καταγωγής. Ο κρατούμενος αρχικά οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και στη συνέχεια στο Α.Τ. Ομονοίας. Εκεί διαμαρτυρήθηκε ότι αισθάνεται αδιαθεσία, ενώ τα συμπτώματά του παρέπεμπαν σε εκείνα που εκδηλώνουν όσοι νοσούν από τον κορονοϊό. Αφού ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υποβλήθηκε σε τεστ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσα στους αστυνομικούς που βρίσκονται πλέον σε κατ’ οίκον καραντίνα βρίσκονται άντρες και του Α.Τ. Εξαρχείων και του Α.Τ. Ομονοίας. Μέχρι στιγμής όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους. Το περιστατικό αυτό, πάντως, φανερώνει, όπως εξηγούν αστυνομικοί, τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχει το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα θετικός στον ιό είχε ανιχνευτεί Σομαλός κρατούμενος στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 12 αστυνομικοί.

Σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων δημοσιοποίησε επιστολή που απέστειλε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον Βασίλη Κικίλια, με την οποία ζητά οι αστυνομικοί να μπουν σε προτεραιότητα για εμβολιασμό, όταν παραληφθούν τα εμβόλια από τη χώρα μας.