Οι σοροί φαίνεται ότι ανήκουν σε Ιρακινούς, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι δεν έχασαν τη ζωή τους στον τόπο όπου βρέθηκαν αλλά οι δράστες τους πέταξαν εκεί για να τους ξεφορτωθούν

Σοκάρουν τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τους θανάτους δύο αλλοδαπών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε δασική περιοχή της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το grtimes, η νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του ενός κατέδειξε ανθρωποκτονία.

«Τον έσφαξαν και του έβαλαν φωτιά για να αλλοιώσουν τα τραύματα» αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής για τον έναν από τους δύο άνδρες που εντοπίστηκαν νεκροί σε δασική περιοχή της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Οι σοροί φαίνεται ότι ανήκουν σε Ιρακινούς, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι δεν έχασαν τη ζωή τους στον τόπο όπου βρέθηκαν αλλά οι δράστες τους πέταξαν εκεί για να τους ξεφορτωθούν.

Ο πρώτος άνδρας είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών και αγνώστων στοιχείων ταυτότητας. Από τη νεκροψία- νεκροτομή προέκυψε ότι έφερε τραύματα στο λαιμό από τέμνον όργανο (π.χ μαχαίρι) και θερμικά εγκαύματα στη περιοχή του προσώπου και του τραχήλου. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική διάγνωση που παρουσιάζει το Grtimes, αυτά τα στοιχεία συνάδουν με περίπτωση ανθρωποκτονίας.

Το μυστήριο παραμένει για τον άλλον άνδρα. Από την εξέταση της σορού δεν διακριβώθηκε από ποια αιτία έχασε τη ζωή του ενώ αποκλείστηκε ο θάνατος δια τέμνοντος ή θλώντος οργάνου και δια πυροβολισμού. Όπως ανέφερε στις αρχές ο αδελφός του ο οποίος φέρεται ότι τον αναγνώρισε, ο 31χρονος που βρέθηκε νεκρός, αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα.

Τα πτώματα ήταν σε προχωρημένη σήψη και εκτιμάται ότι οι δύο άνδρες πέθαναν τουλάχιστον πέντε ημέρες πριν εντοπιστούν. Οι θάνατοι διερευνώνται και τοξικολογικά από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η σχετική έκθεση που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Μέχρι σήμερα η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια ήταν η σχέση των δύο ανδρών.