Κατέληξε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ο άτυχος λαθρομετανάστης, ενώ άλλοι 7 που επέβαιναν στο αυτοκίνητο νοσηλεύονται λόγω τραυματισμού

Ένας νεκρός λαθρομετανάστης και άλλοι 7 τραυματίες, όλοι τους στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου,από πρόσκρουση αυτοκινήτου διακινητών σε προστατευτικές μπάρες στον κάθετο άξονα Ορμενίου-Αρδανίου και σύλληψη ενός ταξιτζή στην περιοχή της Ορεστιάδας για διακίνηση λαθρομεταναστών, ήταν ο απολογισμός των δυο τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Ελληνική Αστυνομία:

Συνελήφθησαν στις 20 και 21-8-2020, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ξάνθης, τέσσερις (4) διακινητές, τρεις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να έχει επιβιβάσει στο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ) που οδηγούσε δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στον Έβρο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.