ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Βασιλιάς Αμπντάλα κατά Ερντογάν: Εμείς δεν απειλούμε την ΕΕ με πρόσφυγες


«Η Ιορδανία δεν λαμβάνει πόρους από την ΕΕ, επειδή η Ιορδανία δεν απειλεί την Ευρώπη ότι θα προωθήσει τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, επειδή το βλέπουμε ως περιφερειακή μας ευθύνη»

«Εμείς δεν απειλούμε την ΕΕ με πρόσφυγες» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας σε συνέντευξή του στο κανάλι France 24 όταν ρωτήθηκε γιατί η Τουρκία παίρνει πολλά χρήματα από την Ευρώπη για το προσφυγικό ενώ η Ιορδανία όχι. 

«Η Ιορδανία δεν λαμβάνει πόρους από την ΕΕ, επειδή η Ιορδανία δεν απειλεί την Ευρώπη ότι θα προωθήσει τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, επειδή το βλέπουμε ως περιφερειακή μας ευθύνη, αλλά η αύξηση του πληθυσμού μας κατά 20% καθιστά την κατάσταση πολύ δύσκολη» σημείωσε. 

«Χρειάστηκε δανεισμός… Είμαστε απογοητευμένοι, είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν πολλές χώρες που μας βοηθούν. Αλλά στο τέλος της ημέρας το βάρος πέφτεις στους Ιορδανούς για να στεγάσουν όλους αυτούς τους Σύρους να απασχοληθούν για την εκπαίδευσή τους, την υγεία τους. Γλιτώνουμε την Ευρώπη από μεγάλη πίεση φροντίζοντας τους πρόσφυγες» τόνισε ο ιορδανός μονάρχης. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου