Ο αντιδήμαρχος του ακριτικού νησιού μιλά για την τουριστική κίνηση, την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση και επισημαίνει ότι για τους κατοίκους είναι σημαντικό να μην αισθάνονται αποκομμένοι

Το Καστελόριζο εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Η γεωγραφική του θέση το έχει βάλει στο στόχαστρο της τουρκικής επιθετικότητας, με τον Ερντογάν να «μετρά» δυνατότητες και να προκαλεί συνεχώς και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Το ακριτικό νησί, όμως, αυτοδικαίως κατατάσσεται σε έναν από τους πλέουν όμορφους προορισμούς. Με πολύ και ιδιαίτερο χρώμα, με αρχιτεκτονική που αναβλύζει αρχοντιά, με φιλόξενους και ζεστούς ανθρώπους που κυριολεκτικά αγκαλιάζουν τους επισκέπτες, το Καστελόριζο μπορεί να χαρακτηριστεί νησί των εκπλήξεων.

Μιλώντας στην κάμερα του L&O ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος τονίζει ότι εξαιτίας του κορονοϊού και της πρόσφατης ελληνοτουρκικής κρίσης, η τουριστική κίνηση είναι μέτρια, ενώ υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι προσπαθούν να ανακάμψουν με τη μειωμένη κίνηση το δίμηνου Αύγουστος-Σεπτέμβριος.

Απαντώντας σε απόψεις που λένε ότι «το Καστελόριζο είναι πολύ μακριά», τονίζει ότι «αισθανόμαστε λίγο πληγωμένοι, γιατί δεν θέλουμε να είμαστε ξεχωριστό κομμάτι της Ελλάδας», υπογραμμίζει ότι «το Καστελόριζο είναι ο φύλακας των συνόρων» και προσθέτει ότι «θέλουμε να είμαστε ένα με όλους τους ακρίτες». Και επισημαίνει με νόημα: «Το νησί είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχει δύναμη αποτροπής και αισθανόμαστε ασφάλεια».Και το σίγουρο είναι ότι στο Καστελόριζο δεν είναι απλά ότι πρέπει κάποιος να πάει… Στο Καστελόριζο αξίζει κάποιος να πάει, αξίζει να βιώσει τη φιλοξενία και να αισθανθεί τον τόπο, τις μυρωδιές, τους ανθρώπους…