Σε καθημερινή επαφή βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπουργείου με τους ειδικούς για την προστασίας των σωμάτων ασφαλείας, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται, δήλωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι το ενδιαφέρον της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας είναι αυτονόητο και έκανε έκκληση στους ένστολους να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Αναφορικά με την έκκληση των συνδικαλιστικών οργάνων για κάλυψη του κόστους εξέτασης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «τα τεστ γίνονται με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να πληρώνει κανένας αστυνομικός το τεστ από την τσέπη του, όπου προβλέπεται καλύπτεται». Χαρακτήρισε «κατανοητή» την έκκληση για κάλυψη του τεστ προς τους αστυνομικούς, σημειώνοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι περιττό, αφού «από πλευράς κυβέρνησης υπάρχουν οι πόροι, δεν έχουμε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στην προμήθεια μασκών ή άλλων μέσων προστασίας».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι υπάρχει ήδη επικοινωνία με άλλες χώρες προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή πρακτικών και τόνισε ότι ότι υπάρχουν ήδη 15 περιπολικά με πλέξιγκλας προαναγγέλλοντας αγορά κι άλλων.

Δείτε το βίντεο με το τι είπαν στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος: