Με 1200 συνολικά επιπλέον συνοριοφύλακες θα βρίσκεται ενισχυμένη στα μέσα του 2021 η περιοχή του Έβρου, με τους προσληφθέντες άντρες και γυναίκες να φυλούν την οριογραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, στο πλαίσιο επίσκεψης του πρώτου στις Φέρες. 

«Χαιρετίζουμε την εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, του κ. Χρυσοχοϊδη, για πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων, πλέον των 400 που ήδη τις επόμενες μέρες εντάσσονται στη δύναμη της συνοριοφυλακής του Έβρου. Θα ενισχύσουμε την προσπάθεια φύλαξης της οριογραμμής Ελλάδας-Τουρκίας, και φτάνουμε τους 1200 συνοριοφύλακες μέσα στο 2021» επεσήμανε ο κ. Πέτροβιτς, προσθέτοντας ότι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους να μη φύγουν από τον τόπο τους: «Θα δημιουργηθεί ένα μόνιμο σώμα εργαζομένων που θα εξυπηρετούν και εθινές ανάγκες» εξήγησε ο ίδιος.
Επιπλέον, ένα ακόμη θέμα που τέθηκε και θα εξεταστεί από τον υπουργό είναι αυτό του ύψους των γυναικών συνοριοφυλάκων, το οποίο ο κ. Πέτροβιτς προτείνει να μην εξισώνεται με αυτό τον αντρών στο 1,70. «Αν γίνεται στις γυναίκες να είναι στο 1,65 ή 1.67» σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που θα μελετηθεί στο μέλλον.



ΠΗΓΗ evros24.gr