Αγώνας δρόμος για άμεση αναχώρηση 2000 ανθρώπων από τη νέα δομή του Καρά Τεπέ. Στο Σίγρι παραμένει από την περασμένη Πέμπτη το «Νήσος Χίος»


Η αναχώρηση ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα 2000 προσφύγων με άσυλο ή δικαίωμα μετακίνησης είναι ο επόμενος στόχος της Κυβέρνησης, μετά τη δημιουργία της νέας δομής στον Καρά Τεπέ και τη διαφαινόμενη, χωρίς άλλα προβλήματα, υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε η καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές έχουν δοθεί οδηγίες ώστε μετά την είσοδο του συνόλου των πυρόπληκτων στη νέα δομή να ξεκινήσει η διαδικασία της αποσυμφόρησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργάζονται ήδη υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου, ενώ θα αξιοποιηθούν και συμφωνίες για μετεγκατάσταση προσφύγων από τα νησιά σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτη αυτή για τους 1500 που έχει συμφωνηθεί να υποδεχτεί η Γερμανία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για αυτό το σκοπό ζητήθηκε να παραταθεί η προθεσμία παραμονής του «Νήσος Χίος» της Blue Star Ferries που από την περασμένη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Σιγρίου.