ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστροφές των μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους, σε υπηρεσία 24 ωρών από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής

 

Αθήνα - Ισλαμαμπάντ - Τιφλίδα - Αθήνα. Επιστρέψαμε στην έδρα μας, κυριολεκτικά μετά από 24 ώρες.

Με όλα τα μέτρα προστασίας και μη εξάπλωσης του covid 19, γάντια και μάσκες σχεδόν 24 συνεχόμενες ώρες. Όλοι πάντως συνοδοί και κρατούμενοι εξετάστηκαν από το ιατρικό team που μας συνοδεύει πάντα .

Άλλη μια επιχείρηση επιστροφής Αλλοδαπών Υπηκόων στις χώρες τους στέφθηκε με επιτυχία.

Ούτε η συνεχιζόμενη έξαρση του covid-19, ούτε η τεράστια έλλειψη προσωπικού που μαστίζει την εν λόγω Δ/νση σε συνδυασμό με την ανάθεση επιπλέον νέων καθηκόντων - τελευταία - στο προσωπικό της Δ/νσης Αλλοδαπών , όπως της υποχρέωσης διάθεσης σε 24ωρη βάση ειδικού οχήματος και προσωπικού για την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των ύποπτων αλλά και των επιβεβαιωμενων κρουσμάτων covid-19 όπως και την φύλαξη αυτών , από υπηρεσίες της ΓΑΔΑ που δεν διαθέτουν ειδικό χώρο , πτόησε το προσωπικό που ξέρει να τα βγάζει πέρα στα δύσκολα.

Πρέπει και η Ηγεσία του Υπουργείου μας Φυσική κ πολιτική να δώσει- εκτός της Άμεσης και επιβεβλημένης ενίσχυσης με προσωπικό-, εκείνα τα εφόδια νομικά κ μη που χρειάζεται το προσωπικό για να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες μιας τέτοιας αποστολής και δεν ειναι άλλα από την '' σύσταση '' ΠΔ αεροπορικών μεταγωγών, ζήτημα το οποίο έχουμε αναδείξει(το Σωματείο Συνοριακών Φυλάκων Αττικής) και έχουμε αναφερθεί σε έγγραφο μας τα προηγούμενα έτη .

Νομίζω ότι Αυτή η Ηγεσία, Φυσική και Πολιτική εχει αποδείξει ότι βρίσκεται δίπλα στον απλό αστυνομικό με καίριες παρεμβάσεις της όπου χρειάζεται. 

Την επιχείριση ανέλαβε και είχε όπως πάντα το γενικό πρόσταγμα , το έμπειρο, ειδικευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Επιστροφών της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής.

Ο Κορμός της Δ/νσης Αλλοδαπών είναι το αστυνομικό προσωπικό προερχόμενο από Συνοριακούς Φύλακες το οποίο - σε συνεργασία με το εξίσου έμπειρο και εξειδικευμένο λοιπό αστυνομικό προσωπικό - με την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία που εχει αποκτήσει μετά από εκπαιδεύσεις ("14 και πλέον συνεχόμενα έτη στην εν λόγω Δ/νση),συνεισφέρει τα μέγιστα στη σωστή λειτουργία και στην ολοκλήρωση της αποστολή της Δ/νσης. 

Η Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προσφυγικού ζητήματος στην ολότητά του.


Του Θωμά Μπόζιαρη 
αντιπροέδρου της ΠΟΣΥΦΥ

ΠΗΓΗ: bordernews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου